Anarkiv

Forskning - Intro

Gratis forskningsresultat för alla, uppgifterna kan fritt användas, dock ej kommersiellt, ange gärna källan!

Den här forskningen skulle inte vara möjlig utan Anarkiv, prova programmet du också!!


Västmanland VÄSTMANLAND
Förvisso är inte detta hela Västmanland men det är ett helt fristående forskningsprojekt för Dingtuna och Fläckebo i Västmanland där alla födelse-, död- och vigselböcker i kyrkoarkiven har gåtts igenom för att skapa dessa databaser.
Se mera Information Västmanland
Kalmar län TJUST
Tjust eller Norra Kalmar län, orter som Törnsfall, Lofta, Hjorted, Västra Ed och Västervik. Födelse-, död- och vigseluppgifter tagna från Sveriges Dödbok och PLF:s material över Kalmar län. För Lofta finns också en tolkning och avskrift av sockenstämmoprotokoll för över 30 år.
Se mera Information Tjust
Släkten SLÄKTEN
Anor och släkt från Närke, Västmanland och Tjust, en av Ekbom-släkterna, den från Hallsberg, hattmakarsläkten Wauchman med upprinnelse i Eksjö; släkt finns dessutom i alla här nämnda databaser.
Se mera Information Släkten
Allt annat ANNAT
Båtsmän i Stockholm, mestadels i Spånga, Astrid Lindgrens släkt och anor med centrum i Vimmerby, en lite mer udda sammanställning från tillgänglig litteratur av svenska regenter, dvs kungar och drottningar genom tiderna.
Vidare finns länkar till andras släktforskarmödor som födelse-, död- och vigseluppgifter från Gotland enligt Olle Överby. Mycket intressanta släktforskningsdata finns på webbplatsen Släkter & Gårdar. Och sist men inte minst, gör ett besök i Kråken, Norrlands, kanske Sveriges, största släktforskardatabas.
Se mera Information Annat

Bilderna på kyrkor till de olika församlingarna har i allmänhet hämtats från https://www.kyrkokartan.se/.

Den eviga sanningen, välkänd för alla släktforskare, är att uppgifter funna på denna webbplats, liksom på alla liknande, alltid, i bästa fall, är andrahandsuppgifter. Uppgifterna måste alltid kollas mot original-källorna, dvs i allmänhet mot de kyrkoböcker där materialet hämtats.

[Start]