Anarkiv

Anarkiv version X för Windows 10 eller senare

Anarkiv version X kräver Windows version 10 eller senare. Som alltid med nya versioner av Windows och Microsofts programverktyg krävs kraftfullare datorer. Så använd gärna en modern dator med åtmistone 8 Gb internminne, gärna mer.

Anarkiv X - hämta installationsprogrammet här

Tidigare versioner av Anarkiv finns på sina egna sidor och under Filarkiv.

Nyheterna är stora och många.
Den här gången finns de framför allt inom dokumenthantering. Här binds programmets delar samman på ett nytt och friskt sätt.
All hantering av dokument, dvs utskrifter på skrivare, dokument i html- och pdf-form binds samman direkt i Dokumentfönstret.
Också arbetstavlorna, Ankartan och Ättlingskartan, nås direkt härifrån.
Det går vidare att välja en annan tavla, via en drop-down-lista, för aktuell person och inställningarna för tavlorna är tillgängliga.

Särskilda kataloger kan ställas in, liksom tidigare för bilder, men nu också för html-och pdf-arkiv. Pdf-arkivet blir dock i viss mån lite speciellt då pdf-hanteringen, liksom utskrift på skrivare, ligger utanför Anarkiv.


Dokumenthantering

Som en extra kul finess kan man nu i sina dokument lägga in valfria bakgrundsbilder, vilket anas redan av bilden ovan.
Se exempel på en hel tavla med bild i bakgrunden, Antavla med bakgrundsbild.
Bakgrundsbilden kan fritt väljas och utformas och kan som här innehålla både en bakgrund och en trevlig ram.

Lite mer i bakgrunden har tillkommit förenklingar när det gäller att kopiera och flytta data mellan personer. En särskild funktion för att slå samman två personer som visar sig vara en och densamma har tillkommit.
Under Arkiv finns nu också ett val för Utforskaren som öppnar den katalog där den aktuella databasen finns. Man kan ha behov av att hantera den eller de databaser som där finns.
Startbilden innehåller ett visst mått av animering, så att man kan se att programmet är på gång.
Samt en hel del annat smått och gott.

Och självfallet finns alla tillägg, ändringar och rättelser, som gjorts i Anarkiv 9 under åren, uppsamlade i Anarkiv version X.


Anarkiv X - hämta installationsprogrammet här

Dubbelklicka på det nedladdade programmet 'AnaX.zip', kör sedan 'SetupX.msi' (dubbelklicka), klicka sedan ja och nästa ett antal gånger under installationen och programmet installeras under 'Program (x86)/Anarkiv X'. Det går förstås att ange annan katalog.

Vid installationen kan Windows komma med en varning om att utgivaren av programmet är okänd, vilket är rätt befängt eftersom programmet kommer härifrån, d.v.s. Anarkiv är utgivare. Det är naturligtvis ingen fara att installera programmet.
Det kan också vara så att ett eventuellt antivirusprogram, exempelvis Norton, förhindrar nedladdning och installation. I så fall kan det vara en framkomlig väg att stänga av eller avinstallera detta medan Anarkiv laddas ned och installeras.

Och som tidigare, vid eventuella uppdateringar och rättelser, är det antagligen enklast att bara byta ut den nya uppdaterade exe-filen,
Anarkiv X.exe, mot den gamla. Exe-filen hittas under Filarkiv. Filens datum indikerar om något nytt tillkommit.

Som vanligt finns Anarkiv version X i två varianter, Anarkiv X Pro och Anarkiv X Light, och som vanligt är Light-versionen gratis.
Se verkligen till att prova Light-versionen först.

NyckelFör Pro-versionen behövs en nyckel som erhålls via e-post efter erlagd betalning.

Kostnad enligt följande:
300 kr för uppgradering från tidigare köpt Anarkiv 9.
600 kr för uppgradering från tidigare köpt Anarkiv 8.
I övrigt gäller fullpris 900 kr.

Anarkiv version 9 kan fås för 600 kr och tidigare versioner för 300 kr, se under Filarkiv.Beställning sker genom betalning, antingen
via Swish till nummer 0720 51 59 92 (Apelfors) eller
via insättning på Nordeakonto 3256 0112140 - OBS! Konto (inte Bankgiro eller Plusgiro).
Och samtidigt, skicka ett e-meddelande så att betalningen kan identifieras, med korrekt e-svarsadress (för nyckeln), till e-postadressen angiven upptill till vänster.

[Start]