Anarkiv

Forskning - Intro

Gratis forskningsresultat för alla, uppgifterna kan fritt användas, dock ej kommersiellt, ange gärna källan!

Den här forskningen skulle inte vara möjlig utan Anarkiv, prova programmet du också!!


Kalmar län TJUST
Tjust, 20 socknar, 16 i Norra Kalmar län, 4 i sydöstra Östergötland, med huvudorten Västervik. Födelse-, död- och vigseluppgifter tagna från Sveriges Dödbok och PLF:s material över Kalmar län. Detta tillsammans med ett omfattande släktforskningsarbete, som inte på långa vägar är avslutat. För Lofta finns också en tolkning och avskrift av sockenstämmoprotokoll för över 30 år.
Se mera Information Tjust
Gotland GOTLAND
Databas över Gotlands alla församlingar och invånare genom tiderna, från 1600 och framåt i alla fall. Grunddata till denna databas kommer från Olle Överby, men sedan dess har ett grundligt arbete för att kolla upp och korrigera tveksamheter och felaktigheter genomförts. Detta arbete är inte avslutat.
Se mera Information Gotland
Västmanland VÄSTMANLAND
Förvisso är inte detta hela Västmanland men det är ett helt fristående forskningsprojekt för Dingtuna och Fläckebo i Västmanland där alla födelse-, död- och vigselböcker i kyrkoarkiven har gåtts igenom för att skapa dessa databaser.
Se mera Information Västmanland
Släkten SLÄKTEN
Anor och släkt från Närke, Västmanland och Tjust, en av Ekbom-släkterna, den från Hallsberg, hattmakarsläkten Wauchman med upprinnelse i Eksjö; släkt finns dessutom i alla här nämnda databaser.
Se mera Information Släkten
Allt annat ANNAT
Båtsmän i Stockholm, mestadels i Spånga, Astrid Lindgrens släkt och anor med centrum i Vimmerby, en lite mer udda sammanställning från tillgänglig litteratur av svenska regenter, dvs kungar och drottningar genom tiderna.
Under ANDRAS finns mycket intressanta släktforskningsdata på webbplatsen Släkter & Gårdar. Och sist men inte minst, gör ett besök i Kråken, Norrlands, kanske Sveriges, största släktforskardatabas.
Se mera Information Annat

Den eviga sanningen, välkänd för alla släktforskare, är att uppgifter funna på denna webbplats, liksom på alla liknande, alltid, i bästa fall, är andrahandsuppgifter. Uppgifterna måste alltid kollas mot original-källorna, dvs i allmänhet mot de kyrkoböcker där materialet hämtats.

[Start]